Destinații de schi superbe și vara: locuri de vizitat

Schiorii și iubitorii de aventură nu trebuie să-și păstreze echipamentul doar pentru sezonul rece. Există destinații de schi spectaculoase care, în timpul verii, se transformă în locuri de vizitat cu peisaje uluitoare și o gamă variată de activități. În acest articol, vom explora câteva destinații montane care vă vor fermeca atât iarna, cât și vara.


1. Zermatt, Elveția

Cândva un renumit resort de schi cu priveliști la Matterhorn, Zermatt oferă în vara un peisaj montan deosebit. Vizitatorii pot explora trasee de drumeții, admira flora alpină înfloritoare și experimenta aventura alpinismului. Stațiunile de lux și gastronomia elvețiană completează experiența într-un mod autentic.


2. Whistler, Canada

Celebra destinație de schi din Columbia Britanică, Whistler, se transformă într-un paradis al activităților estivale. Cu peste 50 de trasee de mountain bike, terenuri de golf de înaltă clasă și posibilități de drumeții, Whistler oferă o varietate de opțiuni pentru toate gusturile. De asemenea, puteți experimenta senzația de zbor cu tiroliana peste văi și păduri.


3. Chamonix-Mont-Blanc, Franța

Reputat pentru ascensiunile montane și pentru schiul extrem, Chamonix-Mont-Blanc este o destinație cu adevărat de vis și în timpul verii. Cu trasee de drumeții care oferă panorame impresionante ale Masivului Mont Blanc, activități precum alpinismul și parapantismul sunt populare în această regiune montană franceză.


4. Aspen, SUA

Cunoscut pentru pârtiile sale de schi de top, Aspen devine o destinație vibrantă de vară. Zonele înconjurătoare oferă posibilități nelimitate de drumeții, călărie, ciclism și pescuit. Aspen Jazz Festival și Aspen Food & Wine Classic sunt doar două din evenimentele care vă pot încânta în timpul verii.


5. Queenstown, Noua Zeelandă

Stațiunea montană Queenstown, aflată pe malurile lacului Wakatipu, este renumită pentru activitățile extreme. Pe lângă schi și snowboarding în sezonul rece, Queenstown oferă sporturi acvatice, precum jet-ski și croaziere pe lac, în timpul verii. Adrenalina nu se oprește niciodată în această destinație spectaculoasă.


6. Cortina d’Ampezzo, Italia

Situată în inima Dolomitilor italiene, Cortina d’Ampezzo impresionează cu vârfuri stâncoase și păduri luxuriante. În timpul verii, activitățile includ mountain biking, parapantism și escaladă. În plus, gastronomia tradițională italiană poate fi savurată într-un cadru montan fermecător.


7. Taos, SUA

Taos, în statul american New Mexico, este cunoscut pentru cultura sa artistică și schiul de calitate. În timpul verii, vizitatorii pot explora Pueblo Taos, recunoscut ca loc al patrimoniului mondial UNESCO, și pot experimenta arhitectura și arta unice. Traseele de drumeții în Munții Sangre de Cristo adaugă farmecul acestei destinații.


8. Kitzbühel, Austria

Faimos pentru Hahnenkamm, una dintre cele mai dificile pârtii de schi din lume, Kitzbühel este și o destinație minunată de vară. Golf, mountain bike și tenis sunt doar câteva dintre activitățile disponibile. Evenimente culturale precum Festivalul de Film de la Kitzbühel aduc și mai multă diversitate în timpul verii.


9. Lake Louise, Canada

Rezervația naturală Lake Louise din Parcul Național Banff este celebră pentru lacul său cu apă turcoaz și peisajele montane spectaculoase. În timpul verii, puteți explora trasee de drumeții, călători cu canoea pe lacul Louise și admira flora și fauna locale.


10. St. Moritz, Elveția

Reputat pentru stilul său de viață elegant și pentru cursele de bob de la Jocurile Olimpice de iarnă, St. Moritz este o destinație sofisticată și în timpul verii. Cu posibilități de golf, drumeții și sporturi acvatice pe lacul St. Moritz, această stațiune montană elvețiană atrage vizitatori din întreaga lume.


Alegerea destinațiilor montane care oferă experiențe variate pe tot parcursul anului vă permite să vă bucurați de frumusețea naturii într-un cadru relaxat și puțin aglomerat. Fiecare dintre aceste destinații transformă iarna într-o oază de aventură și vara într-un paradis al relaxării și explorării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *