Anul nou în egipt: revelion de vis

Egiptul, o țară cu o istorie bogată și o cultură fascinantă, oferă o experiență de Revelion de neuitat. Atunci când ceasul bate miezul nopții și un nou an își face intrarea triumfală, Egiptul dezvăluie o lume magică de tradiții, petreceri și bucurie. În acest articol, vom explora cum se sărbătorește Anul Nou în Egipt și ce face această experiență atât de specială.

1. Revelion Sub Cerul Înstelat al Deșertului

Un aspect unic al sărbătorii Anului Nou în Egipt este posibilitatea de a experimenta petrecerea sub cerul senin și împănatele constelații ale deșertului. Multe hoteluri și locații de lux organizează petreceri în aer liber, unde oaspeții pot dansa și sărbători sub luminile strălucitoare ale cerului nocturn egiptean.

2. Croaziera pe Nil

O croazieră pe Nil este o modalitate romantică și memorabilă de a sărbători Anul Nou în Egipt. Cu peisajele sale pitorești și monumentele istorice uimitoare de-a lungul râului, o croazieră pe Nil oferă o atmosferă unică pentru a marca trecerea în noul an. Mesele festive, dansurile și spectacolele tradiționale egiptene completează această experiență de neuitat.

3. Petreceri în Marile Orașe

Odată cu venirea Anului Nou, marile orașe egiptene, cum ar fi Cairo și Alexandria, se transformă în locuri pline de viață și bucurie. Restaurantele, cluburile și spațiile publice găzduiesc petreceri și evenimente speciale pentru a marca începutul noului an. Focuri de artificii spectaculoase îmbogățesc cerul și încântă privirile participanților.

4. Tradiții și Superstiții

Anul Nou în Egipt este adesea asociat cu tradiții și superstiții specifice. Un obicei popular este acela de a sparge farfurii la miezul nopții, un gest considerat a aduce noroc și prosperitate. De asemenea, se crede că purtarea hainelor noi în prima zi a Anului Nou aduce succes și fericire pentru întregul an.

5. Mese Festive Egiptene

Bucătăria egipteană este celebrată în timpul sărbătorilor de Anul Nou. Mesele festive includ preparate tradiționale precum „koshari”, un fel de mâncare delicios cu orez, linte și paste, și „fattah”, un fel de mâncare cu carne, orez și pâine. Aceste delicii locale completează atmosfera festivă și aduc o notă autentică celebrării.

6. Dansuri și Muzică Tradițională

Anul Nou în Egipt este o ocazie pentru a te bucura de dansurile și muzica tradițională. Spectacolele de dansuri orientale captivante și interpretările muzicale învăluie atmosfera într-un farmec autentic, oferind participanților o călătorie în inima culturii egiptene.

7. Excursii la Siturile Istorice

Pentru cei care doresc să aducă o notă culturală Revelionului, vizitarea siturilor istorice precum Piramidele de la Giza sau Templul Karnak poate fi o opțiune minunată. Aceste locuri istorice oferă o perspectivă captivantă asupra moștenirii egiptene și pot completa perfect experiența de An Nou.

Concluzie

Sărbătorirea Anului Nou în Egipt este o experiență magică, plină de tradiție, bucurie și frumusețe. Fie că alegi să petreci sub cerul înstelat al deșertului, pe malul Nilului sau într-un oraș plin de viață, Egiptul oferă o varietate de opțiuni pentru a marca trecerea în noul an într-un mod cu totul special.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *