Galaxy A51 și Galaxy A71 vor fi disponibile în câteva săptămâni

In 2019 Samsung a mizat din plin pe gama A, o gama mid range si ar trebui sa isi mentina strategia si anul acesta. Drept marturie stau modelele Galaxy A51 si A71 care urmeaza sa fie disponibile in cateva saptamani.

Samsung a inceput bine anul, mai ales cu lansarea noilor televizoare 8K care vor fi vedetele acestui an. Mobilitatea nu va fi nici ea neglijata deoarece constructorul a decis sa nu astepte deschiderea CES din Las Vegas pentru a-si oficializa cele mai noi telefoane. Galaxy Note 10 Lite despre care a inceput sa se vorbeasca inca de la sfarsitul anului 2019 este deja oficial precum si doua noi telefoane din gama A. Acestea din urma au fost de altfel oficializate pentru prima data in Vietnam in decembrie anul trecut.

Patru module foto din care unul dedicat macro. Galaxy A50 si A70 sunt acum completate de catre Galaxy A51 si A71. Ambele profita de patru module foto pentru a seduce utilizatorii. In ceea ce priveste punctele comune de mentionat este prezenta unui senzor de 12 mpx cu o optica unghi ultra-larg (f/2,2), un senzor de profunzime dedicat modului portret (5mpx, f/2,2) si un ultim modul care include un senzor de 5mpx si o optica care se deschide la f/2,4. Acesta din urma este dedicat pozelor macro, tendinta pe care o vedem dezvoltandu-se in special in ultimele saptamani, atat la Honor cat si la Motorola.

Cel mai bun din acest duet este Galaxy A71 care propune un ecran de 6,7 inchi, perforat de un breton rotund (Infinity-O) care gazduieste camera frontala de 32 mpx. Acest ecran Super AMOLED afiseaza o rezolutie de 2400 X 1080 pixeli si ascunde un Snapdragon 730 la care se adauga 6 GB memorie RAM alaturi de Android 10 cu One UI 2. Acest smartphone beneficiaza de o stocare de 128 GB extensibila cu ajutorul uni card micro SD si de un cititor de amprente digitale ascuns sub ecran. De retinut de altfel este o baterie confortabila de 4500 mAh completata de o incarcare rapida 25W. Cat despre aparatul foto principal, acesta este de 64mpx.

De altfel, acesta este unul din elementele care disting A71 de A51. Acesta din urma propune un modul principal de 48 mpx. Ecranul sau este putin mai mic cu cei 6,5 inchi ai sai insa este vorba tot despre un ecran Super AMOLED Infinity –O care afiseaza 2400 X 1080 pixeli. Procesorul este un Exynos 9611 si se multumeste cu 4GB RAM si cu o baterie de 4000 mAh alaturi de incarcare rapida 15W.

Lansarea este prevazuta pentru sfarsitul lunii ianuarie pentru A51 si inceputul lunii februarie pentru A71 in culorile negru, alb si albastru pentru primul, argintiu, negru si albastru pentru al doilea.

Lasă un răspuns