Caju pentru pierderea în greutate și pentru sănătate

Caju este o nucă sănătoasă și gustoasă. Este întotdeauna pusă la vanzare purificată, deoarece coaja este foarte tare, și sub aceasta este un ulei toxic care provoacă arsuri (dacă ajunge pe piele). Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt consumate atât crude cât și prăjite. Nucile caju sunt adăugate la diferite sosuri, salate, aperitive, produse de patiserie. De ce sunt sănătoase aceste nuci? Pot fi folosite pentru pierderea în greutate?

Sunt aceste nuci potrivite pentru pierderea in greutate?

Este posibil să folosiți caju pentru a pierde in greutate, deoarece 100 g de nuci conțin 600 kcal? Se poate! Dar acest lucru ar trebui făcut moderat.

Nucile sunt bine saturate, astfel încât acestea ar trebui să fie adăugate la cereale, smântână, brânză de vaci, iaurt. Fă-o mai bine dimineața. Acestea contin acizi grasi beneficici care ajuta la accelerarea metabolismului.

Există, de asemenea, diete speciale care implică consumul de nuci.

Dieta pe cinci zile are alimente destul de variate. Poți să mănânci pește, carne, legume, nuci. Este important să beți multă apă. Ceaiul este de asemenea permis (verde, negru, pe bază de plante).

Meniul ar trebui să fie făcut astfel:

  • mic dejun: o mână de nuci;
  • gustare: salată și ceai fără zahăr;
  • prânz: carne și legume fierte sau pește fiert și cateva nuci;
  • cina: fulgi de ovăz cu fructe de padure, o ceasca de ceai cu menta sau melisa.

Sănătate bună cu nuci delicioase

Caju contine vitaminele A, E, grupa B, fosfor, potasiu, cupru, seleniu, fier, zinc, calciu, magneziu, tanini, proteine, acizi grasi, carbohidrati. O astfel de compoziție este fără îndoială benefica pentru sănătatea corpului.

Nucile de caju imbunatatesc functia creierului, contribuie la reducerea nivelului colesterolului, la intărirea vaselor de sange si la normalizarea functiei cardiace. Consumul regulat de nuci ajută la întărirea sistemului imunitar, restabilirea activitatii intestinelor și a stomacului, îmbunătățirea metabolismului.

Acestea sunt recomandate a fi utilizate pentru indigestie, hipertensiune, diabet, gripa, bronsita. Au un efect antiseptic, tonic, antiinflamator și antibacterian. Ajută la rezolvarea anemiei, a oboselii, îmbunătățește formarea sângelui, întărește țesutul osos.

Caju ar trebui incluse în dieta celor care au suferit recent o boală sau o operație gravă, deoarece nucile ajută la recuperarea mai repede. Acestea reprezintă o excelentă măsură de prevenire a aterosclerozei, reducând riscul dezvoltării cancerului.

Aceste nuci sunt de asemenea utile pentru insomnie, stres, iritabilitate și stare proastă.

Consumul de nuci poate nu numai să îmbunătățească sănătatea, ci și să dăuneze, dacă nu se respectă recomandările. În primul rând, nu se recomandă să se consume mai mult de zece nuci pe zi pentru a evita problemele cu sistemul digestiv. În plus, nu este recomandat să se consume in caz de astm bronșic, alergii.