Avantaje și dezavantaje ale ciclismului în orașele mari

Cu toții știm că orice lucru, pe lângă avantaje, are și diverse dezavantaje care nu sunt tocmai plăcute uneori deși în unele cazuri se compensează datorită beneficiilor măricele. Sunt un susținător al mersului pe bicicletă și totuși am ales să scriu acest articol în care să cuprind și câteva dezavantaje ale ciclismului în orașele mari, căci prin zonele rurale nu cred că are vreun dezavantaj.

Avantaje (în orașele mari)

Rapiditate – După cum probabil știați, într-un oraș aglomerat (ex: București) o bicicletă e mai rapidă decât orice mașină datorită ușurinței cu care se poate strecura prin trafic.

0 costuri – Cum combustibilii se scumpesc pe zi ce trece un mijloc de transport care să nu te coste nimic e aur fiindcă te ajută să mai pui un bănuț deoparte.

Parcări nelimitate gratis – Deoarece și parcatul a devenit o grijă (Aviz micilor întreprinzători care îți zgârie mașina dacă nu le dai bani) cu o bicicletă nu trebuie să mai te stresezi. E mică și o poți pune oriunde.

Dezavantaje (în orașele mari)

Fumul inhalat de la mașini – Mulți încep să meargă pe bicicletă pentru a-și întreține sănătatea. Problema e că într-un oraș mare și plin de alte autovehicule poluarea (fumul) e la ordinea zilei iar inhalarea acestuia zi de zi nu e tocmai prielnică.

Risc mai mare de furt – Dacă nu o asiguri cum trebuie riști să rămâi mult mai ușor fără ea decât dacă aveai o mașină. Micul întreprinzător s-a urcat pe ea și a tulit-o.

Risc mai mare de accident – Chiar dacă se întâmplă destule accidente (unele chiar fatale) cu mașini, fiind pe bicicletă ai șanse mai mari să-ți dai duhul dacă ești lovit fiindcă nu prea are ce să te protejeze.

Acestea sunt principalele 3 avantaje și 3 dezavantaje ale mersului pe bicicletă în orașele mari și aglomerate. Dacă sunteți bicicliști într-un oraș măricel nu pot decât să vă urez să pedalați în siguranță.

Lasă un răspuns