5 alimente care pot cauza anxietate

Anxietatea este o problema psihologica care se manifesta prin probleme legate de stres, sentimente de neliniste sau de teama. Anxietatea atinge aproape toata lumea si realitatile cu care ne confruntam in viata de zi cu zi, pot declansa aceasta problema. Si totusi, stresul de la locul de munca sau un orar supraincarcat nu sunt singurele lucruri care pot declansa o stare de anxietate.

Anumite alimente consumate in mod abuziv sau excesiv pot cauza si ele stari de anxietate.

Alcoolul. Numeroase persoane care sufera de anxietate se indreapta inspre alcool pentru a uita de angoase. Presiunea sau stresul de la locul de munca sau anumite persoane ne fac sa vrem sa apelam la alcool pentru a uita de tot si de toate. Dar acest lucru poate cauza numeroase probleme de-a lungul timpului, mai ales daca persoana devine dependenta.

Alcoolul poate cauza probleme la ficat si la creier, dar si poate perturba echilibrul bacteriilor din intestin. Drept consecinta, daca o persoana este bolnava din punct de vedere fizic, ea devine si mai anxioasa in ceea ce priveste starea sa de sanatate.

Produsele lactate. Foarte multa lume spune ca produsele lactate sunt cele mai bune prietene ale noastre pe viata. Dar e oare chiar asa? Lactoza este un tip de glucida prezenta in produsele lactate. Si este cea care poate cauza o inflamatie si o iritatie a mucoaselor intestinelor persoanelor care sufera de intoleranta. Iar o inflamatie mai grava poate provoca o reactie nefavorabila a sistemului imunitar, un lucru care duce la sentimente anxioase.

Zaharul. Se stie foarte bine ca un consum excesiv de zahar poate sa distruga starea de sanatate. Dar apar si riscuri in ceea ce priveste agravarea problemelor de anxietate, de depresie, cu dependenta sau memoria.

Cafeina. Consumul excesiv de cafeina vine cu probleme legate de agitatie, insomnie, neliniste si anxietate. Iar cafeina este cea care stmuleaza sistemul nervos, un lucru deloc bun pentru persoanele anxioase.

Glutenul. Glutenul poate cauza probleme legate de anxietate si de depresie la persoanele sensibile. Acest lucru se intmpla deoarece glutenul poate perturba sistemul digestiv si bacteriile intestinale produc mai multe produse chimice precum cortizolul.