• Home  /
  • Recomand   /
  • Ești mulțumit de locul tău de muncă? Ce joburi îți fac cu ochiul de fapt?
Ești mulțumit de locul tău de muncă? Ce joburi îți fac cu ochiul de fapt? ce joburi iti fac cu ochiul Full view

Ești mulțumit de locul tău de muncă? Ce joburi îți fac cu ochiul de fapt?

Ești mulțumit de locul tău de muncă? Ce joburi îți fac cu ochiul de fapt? Dacă ești încântat de bani, nu te satisface munca pe care o îndeplinești și dacă iubești ceea ce faci, ești nemulțumit din cauza banilor. Ba chiar mai mult decât atât, te plângi adesea că ești nevoit să faci multe lucruri care nu sunt trecute în fișa postului. Dar hai s-o spunem p-aia dreaptă, îndeplinește cineva doar atribuțiile din fișa postului?! Nu există joburi unde câinii umblă cu covrigii în coadă. Ca să realizezi ceva important, ești nevoit să faci sacrificii și compromisuri.

Nu spun că salariile din România sunt de vis și nici nu sunt de acord cu exploatarea angajaților de către patroni, manageri, directori generali, lideri, cum vrei să-i numești pe angajatori, însă îți spun sigur, NIMENI nu îndeplinește DOAR atribuțiile care sunt trecute în fișa postului.

Este adevărat, sunt locuri de muncă unde ni se cere să muncim mai mult decât ar trebui, poate. Și sunt joburi unde din propria inițiativă alegem să facem lucruri care nu sunt în fișa postului. Dacă îți extinzi atribuțiile, obligat sau din propria inițiativă, nu înseamnă că ești exploatat sau folosit. Poate că ți se oferă ocazia de a învăța mai multe lucruri, de a experimenta, de a evolua și de a te face remarcat. În acest caz ai două posibilități, fie alegi să mergi înainte și astfel să-ți dezvolți capacitățile și cunoștințele, fie refuzi și-ți oprești evoluția, stagnezi și te plafonezi. Dacă te culci pe o ureche și devii un angajat mediocru, într-o zi angajatorul ar putea să nu mai vrea să investească în tine.

Când facem referire la performanță, vorbim de o implicare fantastică. Și-atunci, când iubești ceea ce faci și vrei să obții un rezultat excepțional, normal că-ți depășești atribuțiile pentru a dobândi succesul la care râvnești. Nu întotdeauna ești răsplătit pentru munca, efortul și pasiunea pe care le depui, însă satisfacția de a realiza ceva important nu ți-o poate răpi nimeni și, mai devreme sau mai târziu, vei evolua și vei primi răsplata financiară pe care ți-o dorești.

Câștigurile financiare mari vin odată cu timpul, experiența, realizările și performanța ta. Dacă bați din palme, aștepți și refuzi să evoluezi, nu o să te îmbogățești peste noapte și nici nu o să devii un lider în domeniul tău de activitate. Dacă te implici sufiecient de mult, într-o zi ai putea fi într-o poziție de conducere, similară cu cea a angajatorului tău.

Partea cea mai tristă este faptul că tinerii din ziua de astăzi, deosebit de inteligenți și capabili, cu un potențial fenomenal, optează pentru locuri de muncă în străinătate. Este dreptul lor să facă asta, însă se poate trăi și în România. Se poate face performanță și aici. Poate că mai greu, însă atunci când ai o pasiune și muncești cu înflăcărare, rezultatele nu întârzie să apară.

De exemplu, dacă intri pe site cu anunțuri de locuri de muncă, vei vedea că în topul cererilor de angajare sunt mult accesatele locuri de muncă în vânzări. Dacă ești interesat de categoria angajări, vezi că sunt o mulțime de locuri de muncă în București și în Cluj. La cât de multe anunțuri de muncă sunt, este aproape imposibil să nu identifici un job care să îți placă și care să te tenteze. De tine depinde dacă ești angajat sau nu. Fii convingător, transformă-te în omul de care acea companie are nevoie cu ardoare.

P.S. Dacă nu ești mulțumit de jobul tău și mergi la muncă pentru că trebuie și pentru că ai nevoie de bani, să știi că ești dominat de frică și niciodată nu o să fii mulțumit și fericit dacă nu începi să-ți schimbi chiar din această clipă viața profesională. Un prim pas ar fi să identifici care este cea mai mare pasiune a ta. Poți transforma oricând un hobby într-o afacere, o pasiune într-o carieră și o carieră într-o vocație. TOTUL depinde de tine, nu de angajator. Nu-ți pune bazele în ceilalți când tu esti unicul responsabil pentru viața ta. Ești dator să te faci fericit.

Written by Alina Gheorghe

Bună, numele meu este Alina Gheorghe, sunt născută în '87, locuiesc Buzău și sunt persoană fizică autorizată, blogger și broker de credite bancare RAPIDE! Dacă ți-a plăcut articolul meu, află că scriu și despre educația financiar-bancară, credite bancare, antreprenoriat, blogging, dezvoltare personală și dezvoltare spirituală! Primeşte ultimele articole scrise de mine direct pe email. Îți mulțumesc că ești aici!

%d blogeri au apreciat: