• Home  /
  • Recomand   /
  • Afla cum poti sa obtii matci italiene imperecheate natural
Afla cum poti sa obtii matci italiene imperecheate natural Bee collecting pollen Full view

Afla cum poti sa obtii matci italiene imperecheate natural

Afla cum poti sa obtii matci italiene imperecheate natural!

Daca esti un apicultor, atunci cu siguranta intelegi cat este de important sa ai in familia de albine o matca valoroasa. Cu alte cuvinte, viitorul acelei familii este strans legat de felul in care se prezinta matca respectiva. Atunci cand se folosesc matci valoroase, cum este cazul acelor matci italiene imperecheate natural, se poate asigura o productie de miere mai ridicata, un apetit mai crescut pentru roit, alaturi de o stare de sanatate foarte buna.

Asadar, matca are un rol deosebit de important pentru productivitatea si longevitatea unei familii, aspecte care de altfel ar trebui sa intereseze orice apicultor.

In acest sens, iti voi prezenta in continuare cum poti sa obtii aceste matci, mai exact cum sa oferi faimiliilor tale de albine matci italiene imperecheate natural, cu un material biologic extraordinar de valoros.

Achizitionarea materialului biologic.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont este faptul ca pentru a reusi obtinerea unei matci de calitate ai nevoie si de un material biologic pe masura. Pentru inceput poti obtine acest material, si chiar iti recomand sa faci astfel, de la crescatorii de matci recunoscute pentru calitate.

De asemenea, pentru ca imperecherea sa aiba loc cu succes, trebuie sa te asiguri ca ai si trantorii indispensabili acestui proces.

Care este cea mai buna metoda de imperechere?

Este important de stiut ca pot fi diferite metode de imperechere atunci cand iti doresti sa obtii matci, insa te asigur ca cea mai buna este si cea prin transvazare. La aceasta concluzie s-a ajuns dupa ce s-au experimentat mai multe metode, cea anterior mentionata avand de departe cele mai bune rezultate.

Factori importanti pentru obtinerea de matci italiene:

Sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa se tina cont in tot acest proces pentru a avea parte de rezultate mai mult decat satisfacatoare. Din randul acestora enumeram:

Hranirea:

Unul dintre principalii factori, poate chiar si cel mai important, este modul de hranire a familiilor care participa in cadrul acestui proces. In acest sens, hranirea trebuie sa fie una nu doar abundenta, dar si de calitate.

Varsta larvelor:

Atunci cand se foloseste trasvazarea simpla trebuie sa se tina cont si de varsta pe care o prezinta larvele, acest aspect fiind un detaliu foarte important pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Dezvoltarea botcilor:

Botcile prezinta un traseu destul de simplu, insa deosebit de important pentru dezvoltarea acestora. In primul rand, acestea sunt introduse in finisori pentru a ajunge la capacire, etapa in care hranirea joaca un rol semnificativ. Dupa aceea, botcile sunt introduse in incubatoare, respectiv nuclee.

Tine matca in nucleu mai multe zile!

Dupa ce procesul de imperechere s-a concretizat, iti recomand sa mai tii matcile in acele nuclee. Motivul? Ei bine, trebuie sa astepti pana ce acestea isi depun ponta si definitiveaza pachetul de feromoni. Asa cum spun si specialistii de la Apis Donau, de ale caror sfaturi iti recomand si tie sa tii cont pentru ca sunt cei mai buni din acest domeniu, este necesar sa pastrezi matcile in nucleu aproximativ 10 zile.

Respectand toate aceste sfaturi te asigur ca vei avea parte de matci italiene imperecheate natural si care iti vor aduce un plus considerabil in activitatea ta ca apicultor.

De ce matci italiene?

Acum probabil ca te intrebi – „Ok, bun! Dar de ce trebuie sa fie neaparat matci italiene?” Raspunsul este ca acest proces de imperechere poate fi realizat cu succes si la alte matci, insa acestea prezinta cateva avantaje care te vor convinge.

In primul rand acestea sunt foarte bune culegatore, ceea ce duce la o evolutie fantastica, mai ales in primavara. Asadar, vor forma colonii foarte dezvoltate si chiar rapid, aspect bazat pe faptul ca acei faguri sunt construiti foarte usor. De asemenea, acestea sunt considerate a fi deosebit de blande, iar toate aceste aspecte fac din matcile italiene preferatele oricarui apicultor.

Written by Alina Gheorghe

Bună, numele meu este Alina Gheorghe, sunt născută în '87, locuiesc Buzău și sunt persoană fizică autorizată, blogger și broker de credite bancare RAPIDE! Dacă ți-a plăcut articolul meu, află că scriu și despre educația financiar-bancară, credite bancare, antreprenoriat, blogging, dezvoltare personală și dezvoltare spirituală! Primeşte ultimele articole scrise de mine direct pe email. Îți mulțumesc că ești aici!

Related Articles

%d blogeri au apreciat: